Strøm uden kabler er fremtidens løsning

Når batteriet er ved at være i bund på vores mobiltelefoner, tablets, EarPods eller smartwatches, er vi vant til at finde den klassiske oplader frem. Her forbinder vi den strømtørstige enhed med opladerens ledning, der sluttes til en stikkontakt. Men kunne det ikke være rart at slippe for denne ledningsbaserede opladerløsning?

Svaret er trådløse opladere

Det er almindeligt velkendt, at man bruger tid på at finde sin oplader, og at opladeren med tiden bliver slidt. Derudover er det ikke nogen særlig pæn løsning at have sit hjem fyldt med opladerledninger, der hænger som kogt spaghetti ud af stikkontakterne. Søger man dermed efter en opladerløsning, der har en permanent plads i hjemmet og samtidig er æstetisk pænere, er trådløs opladning svaret.

Hvad er trådløs opladning?

Trådløs opladning er en forholdsvis ny teknologi, som har været på markedet nogle år, men ikke er så udbredt endnu. Trådløs opladning kommer i form af en opladerstation, der ligner en plade. Denne plade kan, via induktion, overføre strøm til enten din mobiltelefon, EarPods, tablet eller smartwatch. Den skal dog stadig tilsluttes en stikkontakt via en ledning. Man lægger derpå sin enhed ovenpå pladen, og der foregår her en trådløs overførsel af strøm.

Kan alle enheder modtage strøm fra trådløse opladere?

Den teknologi, der overfører trådløs strøm til din enhed, bliver også kaldt for QI. Den udkom i året 2009, men først i 2012 blev den integreret i en mobiltelefon. Derfor er det ikke alle enheder, der kan modtage strøm trådløst. Det er her, man skal sikre sig, at enheden er designet til – og kompatibel med denne QI opladerløsning.

Hvordan fungerer trådløse opladere?

Trådløs opladning fungerer rent teknisk ved, at den pågældende enhed, for eksempel mobiltelefonen, har indbygget en spole under bagsiden. Denne spole fungerer som en modtager, der modtager strømmen fra opladerstationen. Måske har man bemærket, at nogle af de nyeste mobiltelefoner har en bagside af glas. Dette er teknisk set et must for at kunne udføre denne trådløse strømoverførsel. Der må nemlig ikke være nogle ledende materialer mellem telefonen og opladerstationen, for at denne overførsel kan gennemføres. Når man lægger sin enhed på opladerstationens plade, begynder opladningen straks. Det kan næsten virke helt magisk, at dette overhovedet kan lade sig gøre.

Trådløs opladning er bæredygtig fremtid

Det spås, at trådløs opladning er fremtiden i forhold til mange forskellige elektroniske enheder og apparater. Hermed slipper man for de forskellige ledninger og kabler, som vores hverdag er fyldt med. Når man gerne vil investere i en trådløs oplader, er det vigtigste her, at man sikrer sig, at opladeren er kompatibel med den konkrete enhed. Der findes nemlig forskellige typer af trådløse opladere, der lader med forskellige watt. Det smarte ved trådløse opladere er også, at man kan lade sin mobiltelefon, smartwatch og EarPods op på samme plade og dermed gå fra tre kabelopladere til det ene kabel, som bruges til opladerstationen. Det er dermed også en bæredygtig og miljørigtig løsning, der sparer vores planet for unødig produktion af ledninger. Det er dermed den grønne løsning for både mennesker og klode.

Share

Related posts

Leave a Comment