Kære studerende på SU – dit nye liv kræver et godt sæt regntøj

Nu hvor du skal tidligt op i efteråret bør du huske regntøj (foto eventyrsport.dk)
Nu hvor du skal tidligt op i efteråret bør du huske regntøj (foto eventyrsport.dk)

Om en lille uges tid starter nye, spændte studerende over hele Danmark på deres videregående uddannelse. De går en vanvittig spændende, lærerig og sjov tid i møde, som de godt kan glæde sig til, for de vil se tilbage på dén tid resten af deres liv og glæde sig over den.

Men; Det er jo ikke lutter guld og grønne skove at være studerende. Og apropos guld – det er en af de ting, man har meget (meget!) lidt af. Specielt hvis man ikke har sparet op i et eventuelt sabbatår (… det har de fleste ikke; penge er jo sjove at bruge, og dannelsesrejser er dyre), hvis man vil undgå at tage et SU-lån (… renten er lav, og det er det bedste lån, du kan tage, hvis du skal have et – men; pengene skal jo betales tilbage en dag) eller hvis ens studie bare er så tidskrævende, at man ikke har tid til at have et arbejde ved siden af bøgerne.

Derfor skal der altså spares. På alt lige fra frisørbesøg (frisørskolen kan anbefales), almindelige madvarer (budgetvarerne er faktisk ganske OK, om end iklædt grim emballage) og alt det andet, du tidligere gjorde uden at tænke nærmere over det. Fx cafebesøg.

Anskaf regntøj, spar penge på transport

Et andet sted, hvor der er mange penge at spare, er på transport. For av, en busbillet er dyr. Og egen bil kan slet ikke komme på tale (… det kræver i så fald meget gavmilde forældre).

Til gengæld er det gratis at bruge sine ben. Så du skal selvfølgelig i gang med at gå eller cykle til og fra dit studie. De seneste dage har budt på regn, så hvis du ikke allerede har anskaffet dig et sæt regntøj, er det på høje tid. Pengene er godt givet ud, for du kommer til at bruge det en masse. Og en cykeltur i regnvejr er faktisk slet ikke dumt, hvis blot påklædningen er rigtig, så du forbliver tør. Nej, i virkeligheden føles det helt befriende at komme ud i den friske luft, regn efterlader, når du har siddet med snuden begravet i en bog eller computeren en hel dag.

Klik her og se et udvalg af regntøj

Share

Related posts

3 Thoughts to “Kære studerende på SU – dit nye liv kræver et godt sæt regntøj”

  1. […] du altså tænkt over, hvor irriterende det er at være pakket godt ind i regntøj på cykelturen om morgenen på vej til jobbet men stadig blive plask våd i hovedbunden, da […]

  2. […] natten lang. Også er par gode flade sandaler til solskinsdage. Tag også et par gummistøvler og regntøj med, hvis vejrudsigten siger regnvejr. De kan være uundværlige, hvis der er masser af regn og […]

  3. […] og fremmest kan et sæt regntøj rede selv den værste regn. Med både bukser og jakke på, kan du føle sig nogenlunde sikker, når […]

Leave a Comment