Find det perfekte dameur til din kæreste eller en du holder af

Ure har været brugt i flere tusinde ure, både solure og vandure indtil man opfandt vores tids mekaniske og digitale ure. Armbåndsure som man bærer om sit håndled, blev sat i stedet for lommeure og var til en start kun noget mænd bar – man mente at kvinderne kun skulle koncentrere sig om de huslige pligter, og blot kigge på køkkenuret, når de ville vide klokken.

Det ændrede sig dog fra starten af 1930’erne, og kvinder i alle aldre har således lige siden båret et dameur som fast smykke om håndleddet.

Men hvordan finder man et dameur, som falder i vores tids stilbevidste kvinders smag? Det guider vi dig til i næste afsnit.

Et væld af dameure

Et ur er et smykke på lige fod med en ring eller en halskæde, de fleste af os bærer faktisk vores ur hver evig eneste dag.  Derfor skal det ikke kun være funktionelt og fortælle os hvad klokken er, men også passe til vores stil og øvrige smykker. Bærer din kæreste for eksempel altid guld smykker, så er det nok ikke det smarteste at købe hende et dameur i sølv, da mange foretrækker ikke at blande de to materialer. Hvis du er på udkig efter at overraske din udkårne med et flot ur, så se om du ikke kan aflure hendes smag og præferencer. Kig på hendes andre smykker, er hun til bling og storslåede smykker eller til noget lagt mere afdæmpet? Har hun en feminin stil eller et mere afslappet, nedtonet look? Der findes et væld af dameure på markedet i mange forskellige designs, materialer, størrelser og ikke mindst prisklasser. Gør også op med dig selv, hvor meget du ønsker at spendere.

Dameure kan fås helt ned til ca. 1000 kr. og omvendt helt op til 100.000 kr. for et designer ur.

Hvor kan man købe dameure?

Dameure kan købes både i fysiske butikker og på diverse webshops.  Fordelen ved at købe uret hos for eksempel en guldsmed er, at du kan få kyndig vejledning og se uret i levende live. Omvendt finder du ofte et langt større udvalg på nettet og tit også en skarpere pris, da de forskellige webshops er i stor konkurrence med hinanden. Vær heller ikke bange for at handle online, mange online shops i dag tilbyder nemlig hurtig levering, gratis fragt og fri ombytning. Tilmed kan du klare hele udvælgelsen i fred og ro hjemme foran computeren i sofaen.

Sådan passer du godt på dit dameur

Hører du til en af de heldige kvinder, der er blevet forkælet med et splinternyt dameur, så er det naturligvis vigtigt at passe godt på det. Undgå at bade, sove og tage sol med det på. Pas også på glasset ikke bliver ridset i forbindelse med rengøring eller andet husligt arbejde. Og husk på at parfumer og cremer godt kan misfarve selve uret. Du kan med fordel få det renset og shinet op ved en guldsmed en gang om året.

Share

Related posts

Leave a Comment