Hjælp til skiudstyr

Skiferier er utroligt populære og har været det i mange år. Derfor køber flere og flere danskere også deres egne ski, som de kan lære at kende rigtig godt og have glæde af i mange år. Når man skal transportere flere ski ad gangen, er det dog dejligt med nogle skitasker, der kan beskytte ens kostbare ski mod ridser og skader, der kan ødelægge glæden ved at stå på ski. Når man skal købe skitasker, skal man overveje flere ting.

Tænk på fremtiden, længde og pris, når du køber skitasker

Når man skal ud og investere i skitasker til sine ski, er det først og fremmest værd at overveje, hvor mange penge, man vil smide i dette køb. Gode skitasker koster mange penge, men man får måske også bedre skitasker. Denne overvejelse skal især afhænge af, hvilken type ski, man har. Hvis man har brugt mange penge på sine ski og regner med at skulle bruge dem i rigtig mange år ud i fremtiden, kan det være en god idé at spendere en del penge, så man ikke skal købe nye skitasker hvert andet år. Har man derimod planer om at udskifte sine nuværende ski i den nærmeste fremtid, er det smart at tænke over, hvilken type ski, man vil prøve næste gang. Det er dumt at skulle bruge mange penge på adskillige skitasker, fordi man ikke har tænkt langsigtet nok til at købe en skitaske, der også kan bruges til det næste par ski. Der er tværtimod heller ingen grund til at købe skitasker, der er alt for lange til ens nuværende ski bare fordi man vil være fremtidssikret, hvis man alligevel ved, at man ikke skal købe nye ski igen inden for de næste mange år. Vigtigst af alt er det dog at købe skitasker, der er lavet i en ordentlig kvalitet, så skitasken ikke går i stykker på turen, og man er tvunget til at transportere sine ski uden en taske.

skiing photo

Skiferiens kvalitet afhænger af gode skihandsker

Hvis der er noget, vi danskere elsker, så er det at tage på skiferie. Det er en befriende form for ferie, hvor man er fysisk aktiv, kommer ud i den allermest friske luft, man kan finde, og hvor man slapper af i familiens skød, når dagen er omme. Derfor gør flere og flere mennesker det, at de pakker bilen og tagboksen, når vinterferien nærmer sig. Enten kører man sydpå, ellers tager man færgen til vores skandinaviske naboer i Norge eller Sverige – uanset hvor man kører hen, så er det vigtigt, at man har det helt rette udstyr til skiferien. Man kan ganske enkelt ikke nyde en dag på bjerget, hvis man ikke har det nødvendige udstyr med sig, når man tager den første lift op om morgenen. Det kræver de rigtige støvler, en god hjelm, et par gode ski, men det kræver i særdeleshed et par gode skihandsker. Har man ikke et par gode skihandsker, kan det hurtigt blive koldt for fingrene, når man ræser ned af pisten i tocifrede minusgrader.

Vælg de rigtige handsker

En par gode skihandsker kan være mange ting. Skal det være en handske, eller skal den være opdelt i tre fingre, så man har en luffe med pegefingeren frigivet? Det skal man gøre op med sig selv, før man investerer i et par skihandsker. Derudover skal man også gøre op med sig selv, om man vil have, at handsken har en form for membran, så den er helt vind- og vandtæt, uanset hvor dyb sne, man ender i. Hvad der er helt sikkert er, at hvis man køber de helt rigtige skihandsker i en god kvalitet, så kan man bruge dem i rigtig mange år derefter. Derudover er der jo heller ikke i vejen for, at man bruger skihandskerne herhjemme, når der bliver rigtig koldt om vinteren.

Sådan finder du den helt rigtige skijakke mænd

I Danmark kan vi ikke rigtig prale af hverken klipper, bjerge eller løjper. Derfor er Danmark ikke ligefrem et udsøgt skisportssted. Heldigvis er vi omringet af nabolande, der har rigeligt med høje bjerge og derfor også sne. Så det er bare med at pakke tasken og se at komme afsted.

Der er mange lande i Europa, som lever stort på at kunne tilbyde den bedste skioplevelse. Norge er tæt på Danmark og med en tur med færgen og en hurtig køretur kan man hurtigt komme af sted på ski. Dog kan der også være ret så køligt oppe i Norge, så for de mest kuldskærer så kan det være man skulle kigge mod syd i stedet. Dette kunne for eksempel være i Frankrig eller Østrig. Nede i alperne er der mange gode muligheder for at stå på ski i temperaturer som varierer mellem frysepunktet og op til 5-10 graders varme, hvilket for mange er mere end rigeligt, når man samtidig forbrænder meget energi og bevæger sig meget rundt i løbet af en dag på skibakkerne.

Forskel på skijakker og vinterfrakker til mænd

For at få den bedste muligt oplevelse ud af ens skiferie, så gælder det lige præcist om at have den rigtige beklædning. Dette kan blandt andet være en skijakke. Denne er lidt anderledes end en almindelig vinterfrakke. Skijakker er lavet til bevægelse, så derfor er der også brugt materialer, som gør det lettere og mere behageligt at bevæge sig. Samtidig, så er der ikke behov for den samme form for isolering, når man står på ski, da man for det meste har forskellige lag indenunder, som både skal føre sved væk fra kroppen og samtidig holde en varm.

I mange skijakker er der også placeret forskellige lommer, der er praktiske, når man står på ski. Det kan for eksempel være en lille lomme på den nederste del af ærmet til ens liftkort.

Når drengene skal på skitur rundt omkring i Europa og måske også på den anden side af Atlanten, så gælder det om at have alt udstyret i orden. Dette gælder ikke kun snowboard, ski, stænger, støvler og briller, men også den rigtige påklædning. Her spiller skijakken især en stor rolle.

skiudstyr

Der er mange forskellige producenter på markedet, der producerer skijakker til mænd, og der kan være stor forskel på pris og kvalitet.

Der findes mange former for skitøj, og tit kommer valget også meget an på hvilken form for ski, som man godt kan lide at bruge.

Nogle mærker egner sig måske bedre til den mere afslappende snowboard- eller freestyle-stil, som mange yngre skiløbere godt kan lide. Andre er måske mere til det klassiske skisportsudtryk.

Skijakke til mænd findes som regel også som en del af et sæt

For det meste består et sæt skitøj både af bukser og en jakke. Nedenunder det øverste stoflag er der forskellige lag, der skal isolere eller føre fugt væk fra kroppen, da dette kan nedkøle kroppen, når der er koldt. Samtidig vil man ofte supplere med andre lag med tøj.

Skijakker kan være polstret med dun eller lignende for at isolere. De er tit nemme at få af og på med store lynlåse og velcro.  Mange gange er der også en elastiksnor, som man kan lukke til i bunden af jakken, så der ikke kan komme sne og vand op under overdelen, som der kan med en almindelig jakke.

Der er forskel på, hvor meget tøj man har behov for, alt efter hvor henne i verden man står på ski. I Norge, hvor man ikke kommer så højt op i bjergene, er det måske ikke nødvendigt at have et lag af fleece på indenunder. Samtidig så er ens aktivitetsniveau også med til at genere varme, så det kan man også tænke over, når man køber en ny skijakke.

Share

Related posts

Leave a Comment