Klar til efterår: Gummistøvler, regntøj og paraply

Efteråret betyder først og fremmest smukke farver i naturen. Bladene der skifter deres grønne sommerfarve ud med en først gullig farve og herefter en fin orangerød en af slagsen for til sidst at blive helt brune og falde af træerne. At gå en efterårstur i en skov kan være noget af det smukkeste, og en cykeltur en klar efterårs dag kan føles helt befriende med en frisk klar luft.

Men efteråret betyder også regn og masser af det. Men med det rette udstyr klar, kan du være lidt på forkant med det. Her får du en huskeliste med de ting, som du skal have klar til en regnvejrsdag.

Gummistøvler, regntøj og paraply

Først og fremmest kan et sæt regntøj rede selv den værste regn. Med både bukser og jakke på, kan du føle sig nogenlunde sikker, når du begiver dig ud i regnvejret. Det gælder både på gåbe men også på cykel. Bare husk at tage regnhatten op over ørerne, så du heller ikke får vådt hår og regn i ansigtet.

Skal du ikke være så meget igen ude i regnen, ja så kan en paraply også gøre arbejdet med at holde dig tør. Køb en god en af slagsen, da en knap så god en blot vil klaske sammen ved det mindste blæst. Og netop blæsten hænger typisk sammen med regnvejret her om efteråret. Vælg også en paraply, der er stor nok, så regnen ikke blot løber ned på ryggen af dig, men rent faktisk holder dig helt tør.

rain photo

Sidst men ikke mindst skal du have et par gode gummistøvler til en regnvejrsdag. Vælg et par med langt skaft, så du undgår at få vand ned i dem. Tag regnbukserne uden over dem, og på den måde er du helt sikkert sikret tørre fødder, når du bevæger dig ud i regnen.

Regntøj med foer holder dig tør og varm på samme tid

Er du naturelsker, så ved du hvor meget naturen kan give. Det er et sted fyldt med magi, selvom det måske kan være svært altid at se det – men hvis man tilbringer nok tid ude i det blå, vil det pludselig komme. Fornemmelsen af at være en del af denne magiske atmosfære og kunne leve i symbiose med naturen, er en fantastisk oplevelse. Dem der har oplevet det, vil altid kunne søge tryghed og indre ro i naturlige omgivelser. Naturen er på mange måder en terapeutisk oplevelse, hvor man får renset ud i de frustrationer og stress, som man har bygget op. Det kan være at man har arbejdet lidt for meget på det sidste og føler sig stresset eller altid har haft en længsel efter at mærke en indre harmoni. Naturen er heldigvis et gratis tilbud – det eneste du behøver er at komme derhen og have noget godt udstyr med. Hvis du først har udstyret, så er det kun turen derhen der vil koste dig lidt.

Foret regntøj er lige sagen

For at være bedst mulig forberedt på selv den mest utænkelige situation, er der noget grej du simpelthen må anskaffe dig. Regntøj med foer, er så dejligt og bekvemt at have med, fordi det både beskytter dig mod regnen og holder dig tøj, samtidig med at det varmer dig med sin polstring. Det er en fantastisk investering, og du vil virkelig få meget brug for det, uanset om det regner eller ej. Regntøjet med foer kan netop holde dig varm sidst på aftenen, så du ikke nødvendigvis behøver at slæbe et tyk trøje med. Det er desuden smart at have med hvis det er meget mudret, for regntøj er netop meget nemt at rengøre. En stor fordel ved regntøj med foer, er tilmed at du nemt kan have det med, da det ikke fylder særlig meget i rygsækken.

Gummistøvler til børn

Børn har brug for at lege. Igennem deres lege udfolder de deres fantasi og udvikler derfor deres kreative evner, men leg er også en stor del af børns forståelse af verden. Når de leger far, mor og børn forsøger de at afspejle den virkelighed de oplever hver dag i hjemmet, og denne uskyldige leg kan derfor have en stor påvirkning på hvordan de senere forstår familielivet. Leg skal derfor også have plads. Meget plads. Ved at sætte dine unger løs i det fri giver du dem uendelige muligheder og sanseindtryk, oplevelser, der ikke kan sættes en værdi på. Men leg i det fri har også nogle praktiske udfordringer. Det danske vejr er ikke altid den bedste samarbejdspartner, og derfor må du som forælder klæde dit barn ordentligt på, så du ikke senere skal døjes med et vådt barn. De rette gummistøvler til børn giver dine børn de bedste omstændigheder for god leg, men kan også give forældrene ro i sindet.

Gummistøvler er dine børns bedste ven

Børn tænker ikke over at de skal passe på deres tøj, og det giver dem en frihed. De er ligeglade med mudder på bukserne, med jord i ansigtet eller om højre støvle er sat på venstre fod, og derfor skal tøj og sko til børn kunne holde til meget mere end det samme til voksne. Det kan derfor hurtigt betale sig at købe et par gummistøvler i ordentlig kvalitet. Når dit barn har dem på, vil de ikke skulle tænke på de praktiske udfordringer ved vejret, men derimod bare kunne nyde sine venners selskab og kunne udfolde deres fantasi til fulde. Hvis du ikke køber de første og de bedste gummistøvler vil du finde et stor udvalg af støvler, så du kan finde et par, som ikke bare vil kunne leve op til de praktiske krav, men som også vil kunne vinde en plads i dit barns hjerte.

Regntøj børn – når dårligt vejr ikke skal standse legen

Findes der i virkeligheden dårligt vejr? Hvis det blæser med orkanstyrke, er det måske bedst at hive børnene indenfor, men lidt regn har aldrig skadet nogen. Det forudsætter bare, at man er ordentligt klædt på, når dråberne begynder at falde. Og det er vigtigt, at børnenes leg uden for ikke så nemt kan standes, bare fordi der falder lidt regn. Børnene har rigtig godt af at lege ude i den fri natur, hvor de kan få en god dosis frisk luft i lungerne. Deres fantasi trænes også endnu bedre i nye miljøer, og udenfor er der næsten ingen grænser for, hvad de kan foretage sig.

Med godt og solidt regntøj til børnene, har du gjort dit for, at deres leg ikke bremses. Regntøj kommer i mange forskellige udgaver, og det er klogt at bruge lidt ekstra på kvalitet. Så er du i hvert fald sikker på, at regntøjet holder, og at stoffet kan holde vandet ude, selvom det øser ned.

rain cloth photo
 

Skal regntøjet til barnet bestå af en regnponcho eller måske et helt regnsæt?

Der findes rigtig mange forskellige former for regntøj, og det afhænger meget af situationen og dit barns temperament, når du skal vælge. En regnponcho er super praktisk at have med i tasken, og den kan hurtigt fiskes op og tages på, når det begynder at regne. Men ponchoen egner sig måske bedst til de lidt større børn, der nemt kan administrere, når de vil have den på. Desuden beskytter den ikke benene så meget, hvis man løber rundt og leger. Regntøj børn – se et stort udvalg her

Til de rigtig aktive rollinger er den bedste løsning et regnsæt. Med både bukser og jakke, der gerne har en hætte, er barnet helt sikret mod udefrakommende vand. Regntøjet skal helst have elastikker i alle åbninger ved ærmer, bukseben og taljen. Det sikrer, at tøjet bliver siddende, hvor det skal, og det er en ekstra garanti for, at der ikke kommer vand ind under tøjet. Så kan ungerne tumle så tosset de vil, og regnen vil ikke være nogen hindring for en leg, der lige er blevet så god.

Share

Related posts

One Thought to “Klar til efterår: Gummistøvler, regntøj og paraply”

  1. […] Klar til efterår: Gummistøvler, regntøj og paraply […]

Leave a Comment