Sådan bruger du en gasbrænder i et køkken

Tag dit køkken med ud i naturen (foto: eventyrsport.dk)
Brug en gasbrænder i dit køkken (foto: eventyrsport.dk)

En gasbrænder kan bruges til rigtig mange ting. Blandt andet i det lidt mere professionelle køkken er det en god lille hjælper at have ved hånden.

Der er forskellige måder at bruge den på. Den mest kendte er nok til crème bruléen, hvor man efter bagningen brænder skorpen med en gasbrænder, sådan at den bliver tyk og karamelliseret. På samme måde bruges den også i konditorkøkkenet til f.eks. at få en marengs hurtigt og sikkert færdigbagt, eller når der laves crepe suzette og pandekagerne hurtigt og let skal flamberes.

Man kan også bruge den til at give bøffen en ekstra flot og sprød skorpe eller grille en tomat eller to på en hurtig måde.

Vælg den rigtige

Hvilken gasbrænder du vælger, afhænger nok mest af dit niveau i et køkken. I første omgang kan du godt forsøge dig med én af de små du bruger i haven, men på længere sigt er det både nemmere og sjovere med en gasbrænder, hvor det rent faktisk er meningen, at den bruges indendørs i et køkken. Disse små brændere er også langt mere handy i hånden og nemmere at fylde gas på.

Gasbrændere findes som så meget andet køkkenudstyr i mange forskellige prisklasser, alt efter hvad du skal bruge den til. De dyre har en mindre, men kraftigere flamme for at kunne ramme eksempelvis en crème brulée bedre og pænere.

De findes selvfølgelig også i de større udgaver, hvis du skal bruge dem til f.eks. at tænde op i grillen eller bålet med, men det er som sagt godt at købe en større udgave i så fald. De små er bedst beregnede i køkkenet og til den finere madlavning.

Men husk at lige meget hvordan du bruger din gasbrænder, skal du altid være på vagt for flammen, for den er varm og vild og det kan gå grueligt galt, hvis sådan én kommer i de forkerte hænder.

Kig på udvalget af gasbrændere og andre sjove ting lige her

Se flere gasbrændere her:

Lav mad i naturen med gasblus på campingturen

Gør vandreturen til gastronomi med en gasbrænder

Share

Related posts

Leave a Comment