Sådan vælger I den rette længde ski til hele familien

Når du og din familie skal af sted på skiferie, er det vigtigt, at I får købt eller lejet det helt rette skiudstyr, så I kan få den bedst mulige oplevelse på pisterne og få lyst til at tage af sted igen og igen

 

En skiferie er en rigtig hyggelig og sjov ferieform for børnefamilier, men det bliver først en succes, når I har sørget for at have udstyret i orden. Det er både vigtigt for skiløbet, oplevelsen og sikkerheden, da især skiene spiller en vigtig rolle for, hvor sikkert og sjovt det bliver at stå på ski. I denne artikel kommer vi derfor nærmere ind på, hvordan du og din familie sikrer, at I får de helt rette ski med ud på pisterne.

 

Skilængde til børn

Når børn skal lære at stå på ski, er det rigtig vigtigt, at de har det helt rigtige udstyr og et par ski med den rette længde, så de ikke får problemer med at styre og holde balancen. Skiene skal være nemme for børnene at håndtere, og så er det vigtigt, at de har den rette bredde og længde.

 

Er børnene helt små, må skiene ikke være for lange eller for smalle. Børn under seks år bør få et par ski, der enten er på højde med dem selv eller lidt kortere, for at de har de bedste forudsætninger for et godt skiløb. Når børnene er omkring ti år, kan de begynde at bruge ski, der er fem til ti centimeter længere end dem selv.

 

Ældre børn eller meget erfarne børn kan bruge ski, der er omkring 15-20 centimeter længere end dem selv. Når børnene skal have ski til skiferien, gælder det derfor om at se på højden, vægten og hvor meget erfaring de har. Hvis du er i tvivl om skilængden til dine børn, kan du altid få hjælp i forretningerne eller på skidestinationen, hvis I lejer skiudstyret.

 

Skilængde til voksne

For voksne er der ligeledes flere forskellige parametre at tage højde for, når der skal styr på skiene til skiferien. Her er det blandt andet vigtigt at vælge ud fra vægt, niveau og kørestil. Du bør derfor ikke blot gå efter et bestemt mærke, som du har hørt skulle være godt, men derimod gå efter at finde lige netop den type ski, som passer til dig og dit skiløb. Vægten har størst betydning, når voksne skal finde de rette ski, da skiene reagerer efter din vægt. Derfor er det først og fremmest din vægt, du skal fokusere på, når du skal købe eller leje ski.

 

Når der er styr på udstyret til hele familien, er næste step at booke skiferien. Sørg for at gå efter de børnevenlige destinationer med gode pister og en masse sjove tilbud for hele familien. Blandt de mest populære destinationer til børnefamilier er Wagrain og Maria Alm i Østrig samt Livigno i Italien.

 

Husk også at klæde jer godt på

Det er ikke kun selve udstyret, der er vigtigt at have styr på til skiferien med børnene. Tøj, vanter og skibriller har også stor betydning for, hvor god skiferien bliver. Hvis I først bliver våde og kommer til at fryse, bliver det med garanti ikke sjovt at være ude på pisterne. Derfor er det mindst lige så vigtigt, at hele familien er godt klædt på, så I ikke kommer til at fryse.

 

I får naturligvis brug for noget slidstærkt og varmt skitøj i form af en skijakke og skibukser. Derudover skal I også sørge for at have et varmt lag med skiundertøj og en fleecetrøje eller lignende. Under hjelmen er det en god idé at have et pandebånd på eller måske en elefanthue til børnene, og til at varme fingrene et par kraftige og vandtætte vanter eller luffer.

 

Sørg for at bruge god tid på at finde det rette udstyr og tøj, så hele familien er godt forberedt og klar til en masse sjove oplevelser i sneen.

 

Share

Related posts

Leave a Comment