Teambuilding-tur? Tag ud og sejle i kano

I de fleste firmaer og virksomheder er teambuilding noget, der på den ene eller den anden måde er på skemaet. Det er det, fordi teambuilding er et vigtigt led i at få arbejdspladsen til at hænge sammen rent socialt og få alle til at føle sig som en del af fællesskabet.

Tit handler teambuilding i allerhøjeste grad om at skabe fælles oplevelser kollegerne imellem. Derfor er det sjældent nødvendigt, at der bliver fyret op for vildt dyre arrangementer, lokationer eller aktiviteter teambuilding. Det vigtigste er, at man laver noget sammen, som man kan snakke om og have det sjovt over.

Ting der skal være en del af teambuilding-oplevelsen

Når alt dette så er sagt, så er der alligevel nogle elementer, der helst ikke må mangle, når det kommer til en god omgang teambuilding. Skal det være en succes, er der nemlig en ret sikker opskrift, som man med fordel kan følge.

For det første skal man lidt væk fra det hele. Ligger virksomheden for eksempel i Hillerød, så er det sjovest, hvis man kommer ud af Hillerød – gerne lidt ud i naturen og væk fra hverdagens trængsler. For det andet skal der være en aktivitet, som får alle lidt ud af komfortzonen – men helst ikke for meget.

Kano er for alle

En rigtig god idé til en sådan aktivitet kunne være en tur i kano. Med kanosejlads er det garanteret, at alle de ansatte bliver aktiveret. Her er alle nemlig nødt til at deltage for at komme fra a til b.

Ofte vil man også være nødt til at arbejde sammen, fordi kanoerne er til mere end én person. Desuden er kanosejlads ret tilforladelig. Det er ikke svært, og det er ikke farligt. Dermed er det noget, som med stor sandsynlighed vil kunne tiltale alle.

Hyg med kollegerne i naturen

En anden stor fordel ved at vælge kanotur som aktivitet under teambuilding-turen er, at man kommer ud i naturen. Her kan man virkelig koble af og få nogle gode samtaler. Man er nødt til at lægge telefonere fra sig, og man gemmer sig ikke bag en skærm.

Det skaber typisk et meget mere nærværende og reelt bånd mellem de ansatte end det, der normalt er, når de arbejder sammen. I stedet for at arbejde snakker man om private ting, og på den måde lærer man hinanden bedre at kende på ganske kort tid.

Efter kanoturen

Kanoturen er den ultimative form for teambuilding, men den kan ikke stå alene. For når man har sejlet i kano, er man træt, tørstig og sulten. Skal turen afsluttes på en god måde, skal man derfor runde af med en lækker middag og lidt godt at drikke. Her kan de ansatte fortsætte de gode samtaler, de har haft i kanoerne.

Måske kan man også sørge for, at der under denne del af arrangementet er lidt underholdning. Det kan være i form af en quiz, en leg eller noget lignende. Så er man sikker på, at arrangementet bliver en succes.

Share

Related posts

Leave a Comment